Met SSL wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden.

Een SSL certificaat versleuteld dus de gegevens die over je website verzonden worden, daarnaast laat het ook zien dat u nagedacht heeft over de beveiliging van uw website.

Er zijn verschillende soorten SSL certificaten welke u kunt gebruiken, zo is er onderscheid in een gratis certificaat of een betaald certificaat.

Betaald certificaat

Hier zijn 3 verschillende SSL certificaten, elk met een eigen doel. Elke soort is verkrijgbaar in Standaard, Multi domein of Wildcard.

Domein validatie

Beveiligde verbinding voor niet-publieke websites. Dit is een instap SSL certificaat, om te controleren of deze bij u van toepassing is klikt u op Info.

Certificaat zonder bedrijfsgegevens

Certificaten met domein validatie bevatten geen bedrijfsgegevens. Er wordt alleen gecontroleerd of de aanvrager controle heeft over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Het certificaat wordt door alle browsers vertrouwd en zorgt voor een veilige verbinding met 128/256 bits encryptie.

Validatie

De domeinvalidatie gebeurt door een validatiecode te sturen naar een e-mail adres op het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Voor deze domeinvalidatie zijn een aantal e-mailadressen toegestaan: admin, administrator, webmaster, hostmaster en postmaster@ van het domein waarvoor de aanvraag wordt gedaan. Daarnaast is het mogelijk om de adressen uit de domeinnaamhouder (whois) gegevens hier voor te gebruiken.

Bij Sectigo certificaten is het ook mogelijk om voor de controle een bestand op de website te plaatsen of een record aan de DNS toe te voegen. Welk bestand of record dit moet zijn geeft ons systeem tijdens het bestellen aan.

Organisatie validatie

Voor publieke websites zonder commerciële functie, u gebruikt deze bijvoorbeeld voor uw bedrijfswebsite. Voor meer informatie klikt u op Info.

Certificaat met bedrijfsgegevens

De certificaten met organisatie validatie bevatten bedrijfsgegevens. De bezoekers van een website kunnen met deze bedrijfsgegevenscontroleren of ze op de website van het juiste bedrijf zijn. De bedrijfsgegevens worden in het certificaat opgenomen, maar komen nietprominent in beeld zoals dat bij EV certificaten het geval is.

Validatie

Naast de domeinvalidatie waarbij de aanvrager laat zien controle te hebben over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagdworden ook de bedrijfsgegevens gecontroleerd. Er wordt hiervoor naar een openbaar register zoals de Kamer van Koophandel gekeken, en erwordt ter verificatie naar de organisatie gebeld.

Uitgebreide validatie

Voor webshops, banken en andere commerciële websites. Een EV (Extended Validation) SSL certificaat geeft websites een professionele en betrouwbare uitstraling en werking.

Voor meer informatie klikt u op Info.

Certificaat met groene adresbalk

Certificaten met uitgebreide validatie (Extended Validation) tonen de bedrijfsnaam in een groene adresbalk en voldoen aan zeer strenge vastgestelde richtlijnen.

Waarom een Extended Validation certificaat?

Een EV SSL certificaat is ideaal voor webshops, banken en websites waar bezoekers gevoelige persoonsgegevens moeten uitwisselen:

• Groene adresbalk met bedrijfsnaam voor maximale zichtbaarheid van de SSL beveiliging.
  • Betrouwbare uitstraling werkt conversie- en omzetverhogend.
  • Controle domeinnaamhouder, bedrijfsgegevens én aanvrager.
  • Hoger in Google bij gebruik op de hele website.

Validatie

Naast de domeinvalidatie waarbij de aanvrager laat zien controle te hebben over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd worden ook de bedrijfsgegevens gecontroleerd. Er wordt hiervoor naar een openbaar register zoals de Kamer van Koophandel gekeken, en er wordt ter verificatie naar de organisatie gebeld. Voor sommige leverancier is het noodzakelijk dat er documenten worden ondertekend en ons worden toegestuurd.

Gratis certificaat

Een gratis SSL certificaat kan ook gebruikt worden, indien u binnen uw controlpanel een knop voor Let’s Encrypt ziet kunt u hier gebruik van maken.

Dit certificaat is minder goed beveiligd als een betaald certificaat en zal ook niet door sommige beveiliging testen komen.