Handleiding voor het instellen van Windows Live mail op Microsoft Windows op basis van POP3/IMAP.

Let op: in deze handleiding gebruiken we “uwdomeinnaam” als voorbeeld. Vervang “uwdomeinnaam” door uw eigen domeinnaam (bijvoorbeeld “netzozeker.nl”).
Let op: Microsoft is gestopt met het ondersteunen van Windows Live Mail
  1. Start Windows Live Mail
  2. Open in het Lint het tabblad Accounts en klik op E-mailmaxresdefault
  3. Vul in het verschenen scherm de volgende waarden in: E-mailadres, Wachtwoord en Schermnaam
  4. Vink Dit wachtwoord onthouden en Serverinstellingen handmatig configureren aan en klik vervolgens op volgende
  5. Maak uw keuze uit POP of IMAP in onderstaande keuzemenu en vervolg de stappen
  6. Vul bij het Serveradres: mail.uwdomeinnaam in en zorg dat de poort op 110 staat. Laat het vinkje bij Vereist een beveiligde verbinding (SSL) uit en laat Verifiëren met: staan op de standaard waarde.
    Vul bij het Serveradres: mail.uwdomeinnaam in en zorg dat de poort op 143 staat, laat het vinkje bij Vereist een beveiligde verbinding (SSL) uit. Laat Verifiëren met: staan op de standaard waarde.

Weet je niet of je POP3 of IMAP moet kiezen? Neem hier eens een kijkje.
  7. Vul bij Gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres in naam@uwdomeinnaam
  8. Vul bij de informatie voor de uitgaande e-mail bij het Serveradres: mail.uwdomeinnaam in en vink Vereist een beveiligde verbinding (SSL) en Vereist verificatie beide aan
  9. Vul bij de Poort: 465 in en klik op Volgende, indien de volgende stappen niet lukken is het mogelijk om deze poort te wijzigen in 587maxresdefault
  10. Als het toevoegen gelukt is zie je onderstaande scherm, indien je dit scherm niet krijgt start dan weer vanaf stap 1 om te controleren of alles correct is ingevoerd.maxresdefault